“Nouri familie eist tot 100 miljoen! 15 komt Ajax zo brengen” Johan Derksen stellig!

Vrijdagavond komt voetbalanalist Johan Derksen in Veronica Inside met meer nieuws over het geschill tussen de familie van Nouri en Ajax.

Derksen laat weten dat er een eis is van zestig tot wel honderd miljoen euro op tafel ligt. En eerder deze week mellde Erik de Vlieger dat het gaat om een bedrag van vijftien miljoen euro. Volgens Derksen klopt er niets aan het verhaal “Uit bronnen blijkt dat de familie Nouri een veelvoud daarvan vraag.”, laat hij weten. Volgens Johan Derksen zou Ajax een bedrag van vijftien miljoen meteen brengen aan de familie van Nouri. Maar de advocaat en de familie kijken naar wat hij per jaar ongeveer verdient aan salarissen en transfers. Dan kom je wel op een bedrag tussen de zestig en honderd miljoen. Zowel de analist als de directeur van Ajax verwachten dat de zaak naar een arbitrage commissie gaat. Dan is het aan de rechter om te bepalen hoeveel de familie krijgt.

Derksen over de zaak Nouri

Derksen vertelt dat in een arbitragezaak experts moeten worden ingeschakeld om in te schatten hoe het carrièreverloop van Nouri had kunnen zijn. “Een zaakwaarnemer als Rob Jansen zou wel kunnen inschatten wat voor carrière Nouri zou gehad hebben.” De voetbal analist weet ook dat de ploeg een ander voorstel heeft gedaan aan de familie en vindt dat Ajax het nodige te verwijten valt in de zaak. “In de beginpergiode heeft Ajax zich niet echt als een goede werkgever opgesteld. Ze toonden weinige interesse en hielden het zakelijk. Iets meer warmte was wel op zijn plaats geweest.” aldus Johan. Medepresentator in Veronica Inside, Wilfred Genee, laat nog weten dat Khalid Kasem nog steeds adviseur van de familie is. Hij zou niet willen reageren. Volgens Derksen gaat het bij die man alleen maar om geld.

Bron: Voetbalzone