Skip to main content

Volodymyr Zelensky, De president van Oekraïne, geeft zich niet over en zal niet vluchten. Dit laat hij aan de inwoners van zijn land weten in twee videoboodschappen. Hiervoor vraagt hij meer wapens aan buurlanden om te vechten tegen de inval van de Russen. 

Putin

President Volodymyr Zelensky heeft laten weten dat hij en zijn familie de grootste doelwitten van het Russische leger zijn. Putin noemde Zelensky eerder een “junk” en een “neonazi”, dit ondanks Zelensky’s Joodse afkomst.

Videoboodschappen

Gisteren deelde Zelensky een videoboodschap, waarin hij aangeeft niet op te geven. Dit deed hij met zijn collega’s aan zijn zijde. “We zijn er allemaal nog. Onze soldaten zijn hier. De bewoners zijn hier en we verdedigen onze individualiteit, dat is precies zoals het zal gaan.”

Er gingen geruchten rond dat Oekraïne zich overgegeven had, maar vannacht verscheen tóch nog een video waarin Zelensky dit ontkrachte: “Dit is de situatie, wij zullen onze wapens niet neerleggen en ons land beschermen. Wij zullen Oekraïne beschermen met onze wapens, want onze wapens zijn onze waarheid”

Bekijk de beelden hieronder:

https://twitter.com/Univboy9/status/1497405304262307841?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1497405304262307841%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Faxed.nl%2Foekraiense-hoofdstad-kiev-gebombardeerd-tientallen-gewonden-video%2F

Bronnen: YouTube

Leave a Reply