Skip to main content

Het OM heeft een hoge gevangenisstraf eis voor rapper JoeyAK. Ze willen dat hij zeven jaar de cel in gaat. Dat werd vanmiddag geëist tegen de rapper tijdens een rechtszitting over een ontvoering van een rapper vorig jaar.

OM eist 7 jaar cel JoeyAK

JoeyAK oftewel Joël H. wordt o.a. beschuldigd van ontvoering, bedreiging en mishandeling. Samen met zijn groep Zone 6 stonden ze voor de rechter als verdachten van de ontvoering van rapper Kobus L. op 3 september vorig jaar. De officier van justitie meent: “De verdachten hebben L. naar een wasstraat gelokt en hem daar gedwongen in een busje te stappen. Onderweg zouden de verdachten L. hebben beroofd, mishandeld en bedreigd met een vuurwapen.”

“Slecht voorbeeld”

“De gebeurtenissen hebben niet alleen impact hebben gehad op het slachtoffer, maar ook doorwerken in Holendrecht. De verdachten eigenen zich een wijk toe en zijn een slecht voorbeeld voor de jeugd. Geweld wordt verheerlijkt en gepleegd om de status van de leden van Zone 6 te verheerlijken”, aldus de officier.

Ontvoering

De officier verwees naar een rap die H. kort na de ontvoering opnam. Daarin rapt hij: “En nu is Holy van mij. Elke jongen die in de wijk strijdt, die krijgt een Roley van mij.” De officier: “Deze teksten maken duidelijk dat H. jongeren beloont als zij hem helpen. Hiermee zou hij jongeren aanzetten tot het plegen van strafbare feiten. “H. waande zich onaantastbaar.”

JoeyAK en de groep ontkennen de ontvoering:

Bekijk hier de videoclip en Joey over een eerdere zaak

Bron: NU.nl, AT5, YT