Skip to main content

Het drama rondom de last-minute aflasting van Vestiville festival in België heeft de Nederlandse en Belgische muziek scene geschokt. En nu moet natuurlijk blijken hoe dit zo fout kon gaan. De organisatie wordt nu zelfs onderzocht voor fraude, zo melden Belgische media.

Het blijkt dat de festivalorganisatie “gemanipuleerde” screenshots van bankverrichtingen verstuurd heeft aan leveranciers om aan te tonen dat ze betalingen hebben uitgevoerd, meldt Nieuwsblad BE. De fraudedienst van de bank ABN Amro onderzoekt de zaak.

Grote leveranciers hebben bevestigd dat ze de afgelopen dagen zulke betalingsbewijzen hebben ontvangen. In totaal gaat het over honderdduizenden euro’s. “We moesten afgelopen maandag beginnen, zondagavond – op het allerlaatste nippertje – kregen we pas een betalingsbewijs toegestuurd en dus zijn we aan de slag gegaan. Maar woensdag stond het geld nog niet op onze rekening. Maar ons werk was wel af”, zegt een decorbouwer. “Uiteindelijk ben ik donderdag naar de festivalweide gereden met een team om het decor weer af te breken. Uiteindelijk hebben ze onder die druk het geld overgeschreven.”

Beelden van de chaos bij de aflasting:

Leave a Reply