Skip to main content

Er is grote ophef ontstaan online, vanwege de controversiële nieuwe Netflix-film Cuties, die binnenkort uitkomt. Op de promotieposter die wordt verspreid, zijn vier tienermeisjes is sexy poses te zien, tot grote woede van veel mensen. Netflix heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor de poster.

De Franse film Cuties gaat over een 11-jarig meisje dat zich aansluit bij een twerk-dansgroep, om zich tegen haar familie af te zetten. Op de poster zijn dan ook vier schaarsgeklede, jonge meisjes te zien die uitdagende danshoudingen. Dit schiet veel mensen in het verkeerde keelgat, en de poster wordt onder meer “misselijkmakend, verontrustend en ziek” genoemd.

Er is dan ook een petitie gestart die al snel tienduizenden keren werd ondertekend. om de film uit het Netflix-aanbod te verwijderen. Netflix laat hierop in een reactie op Twitter weten: “Het spijt ons ontzettend voor het ongepaste promotiemateriaal dat we gebruikt hebben voor Cuties. Het was niet oké en het was ook niet representatief voor deze Franse film die een award heeft gewonnen op het Sundance Film Festival. We hebben de beelden en beschrijving geüpdatet.”

Daarmee lijkt de streamingdienst niet van plan de film ook uit het aanbod te schrappen.

Check de poster van de controversiële Netflix-film en de trailer van Cuties hier:

Bron & beeld: De Telegraaf, Deadline

Lees ook:

Leave a Reply