#Ikdoenietmeermee ook internationaal viral gegaan! Famke Louise reageert!

Deze week hadden verschillende Nederlandse artiesten (o.a Famke Louise, Tim Douwsma, Bizzey,…) zich uitgesproken over de corona maatregelen. Er kwam zoveel ophef over hun #ikdoenietmeermee dat ze met hun actie zelfs internationale aandacht hebben getrokken. Over heel de wereld schrijven nieuwssites hierover.

O.a. op de bekendste nieuws website van de Britse krant The Guardian stonden de Nederlandse artiesten even in de top 3 van best gelezen artikelen. De desbetreffende krant schreef hoe deze invloedrijke, populaire artiesten de rug toekeren naar de corona maatregelen, waar de Nederlandse regering niet echt blij van wordt.

BBC laat weten dat ondanks de meesten hun post al verwijderd hebben, de schade al gericht is. Dat influencers zulke dingen verspreiden is niet goed, het is niet wat we momenteel nodig hebben”, laat de epidemioloog Patricia Bruijning-Verhagen tegen de Britse omroep. Waarschijnlijk beseften de artiesten niet dat ze met #ikdoenietmeermee internationaal aandacht gingen krijgen. En vooral dat er zoveel ophef rond ging komen.

Frans-Belgische RTBF meldt dat Famke en haar collega’s ‘een boodschap die aansluit bij die van de meest sceptische of zelfs samenzweerderige bewegingen’ en ‘ dat zelfs hun fans zijn teleurgesteld dat de actie uitmondde in een ‘gigantische flop’.  

Ook Famke Louise zag de ophef in o.a. de Britse media en reageerde.

Bekijk de beelden en reacties hieronder:

Bron: AD