Opnieuw meer dan 200 gelovigen bij kerkdienst! ‘God boven overheid’

Ondanks dringende oproepen van het kabinet, liet de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel tóch weer 200 bezoekers toe tijdens de dienst. Volgens de secretaris van de kerk stellen zij de wet van God boven de adviezen van de overheid.

De Burgemeester van Krimpen aan den IJssel vroeg vrijdag nog met klem of de kerk alsjeblieft 30 bezoekers zou willen toelaten in plaats van 200. Maar daar had de gemeente geen boodschap aan.

Kerk stroomt gewoon weer vol

Tijdens de dienst zondagmorgen stroomde De Mieraskerk gewoon weer vol met tientallen bezoekers. Veel gelovigen bestonden uit grote gezinnen en maar een enkelen droegen een mondkapje. Met het aantal bezoekers negeert de kerk opnieuw het corona-advies van minister Grapperhaus maar dat lijkt de kerkgangers niet veel te kunnen schelen.

God boven adviezen van de overheid

Sterker nog, volgens Arjan van Vliet, secretaris van de Krimpenese kerk, stelt zijn gemeente de wet van God boven de adviezen van de overheid. ‘We hebben als kerkenraad het aantal bezoekers afgeschaald naar 200. Je hebt een verrekijker nodig om iedereen te kunnen zien, onze kerk heeft 1350 zitplaatsen’, aldus van Vliet. Over het advies van maximaal 30 gasten zei hij: ‘Dat is een advies. We gaan uit van 200, tot Gods eer.’

Zowel de kerkgangers als Dominee Ton Kort zijn niet bereikbaar voor commentaar.

Eerder greep de minister al in bij kerken in Staphorst. Bekijk de beelden hieronder:

Bron: AD, YouTube

Lees ook: