Skip to main content

Een groep PEC Zwolle supporters reageerden na een verloren wedstrijd tegen FC Eindhoven hun frustraties af op een groep kinderen. Zij waren aan het voetballen waren op een naastgelegen hockeyveld.

De supporters droegen bivakmutsen en sommige hadden een stalen stang bij zich. Er ontstond een ruzie waarbij één kind werd geslagen in de nek met de stang.

Een moeder van een van de slachtoffers zegt dat de 15 en 16-jarige jongens regelmatig hier voetballen. “Maar zoiets als dit is nog nooit gebeurd.”

PEC Zwolle

De politie heeft slechts één persoon aangehouden, maar is gestart met een onderzoek om andere relschoppers op te sporen.

De club PEC Zwolle reageerde direct met het afstand nemen van de hooligans. “Met dit gedrag brengt een kleine groep ‘supporters’ de club in diskrediet. Bovendien zorgt dit voor frustratie bij de overgrote meerderheid van onze supporters die de club week in week uit fantastisch supporten. Op werkelijk iedereen die op wat voor manier dan ook onderdeel is van de club en van de club houdt, straalt dit zeer negatief af.”, aldus de club.

Bekijk de beelden hieronder:

pec zwolle

Bron: Instagram

Leave a Reply