Pegida voorman bekogeld met verfbom, Doet burgerarrest!

Het was weer een drukke middag in Den Haag, vandaag hield er een betoging van Pegida plaats op het Plein. Voorman Wagensveld werd bekogeld met een verfbom én er vond een burgerarrest plaats.

Bekogeld met verf tijdens Pegida betoging

Vandaag demonstreerde Pegida aan de ingang van de Tweede Kamer in Den Haag. “Toen niet, nu niet, nooit meer fascisme. DENK bracht de lange arm van Erdogan naar de Tweede Kamer, GroenLinks het islamitische hakenkruis.” Dat stond op het bord van voorman Wagensveld toen hij door een vrouw werd bekogeld met verf tijdens de Pegida betoging.

Burgerarrest

Er zouden zo’n 15 mensen naar Den Haag zijn getrokken voor de demonstratie tegen de beëdiging van Kauthar Bouchallikht. Volgens voorman Wagensveld werd er alles aan gedaan om de betoging te verstoren. Tijdens de Pegida betoging werden ze bekogeld door de tegendemostranten met verfbommen. Ook de auto van Wagensveld heeft een verfbom gekregen. De voorman spoot daarna zelf verf in het gezicht van de vrouw. Niet veel later vond er een burgerarrest plaats op de vrouw in kwestie.

Bekijk beelden van de betoging hieronder.

Bron: YouTube