5 redenen waarom plassen onder de douche een supergoed idee is!

plassen onder de douche

We doen het allemaal, maar bijna niemand komt er openlijk voor uit. We hebben het natuurlijk over plassen onder de douche. Maar waarom is het nog altijd zo’n taboe? Het is namelijk een supergoed idee, en wel om deze 5 redenen.

Geld besparen

Laten we beginnen met de reden die voor de meeste mensen toch wel belangrijk is, namelijk: geld. Door je urine onder de douchte te laten lopen, bespaar je weer een keer doortrekken van de wc en dus water. Bovendien heb je onder de douche natuurlijk geen toiletpapier nodig. En over een heel jaar kan dit best aantikken.

Denk aan het milieu

Aangezien je per keer doortrekken zo’n zes liter water verspilt, zal het milieu je dankbaar zijn als je dit in ieder geval een keer per dag (afhankelijk van hoe vaak je per week doucht) minder doet. 6 liter X 365 dagen levert een waterbesparing van bijna 2200 liter op. Kun je nagaan als 17 miljoen Nederlanders dit zouden doen.

Natuurlijk schoonmaakmiddel

Heb je ook zo’n hekel aan het schoonmaken van de douche? Waarom niet twee vliegen in één klap slaan. Je urine is namelijk een prima schoonmaakmiddel, dat vanwege de zuurgraad zorgt dat vuil makkelijk loskomt van oppervlakken. Sproei er dus maar flink op los.

Plassen onder de douche is hygiënisch

Een vieze wc-bril kan allerlei vervelende gevolgen met zich meebrengen, zoals een ontstoken urinebuis. Wil je je bril dus een beetje schoonhouden, doe je plasje zo vaak mogelijk tijdens het douchten.

Plas als huidverzorgingsproduct

Het idee van over je eigen huid heen plassen klinkt misschien niet erg fris, maar het is wel degelijk goed voor je huis. Je urine bevat namelijk het stofje ureum, wat ook in de meeste huidverzorgingsproducten zit verwerkt en een uitstekende moisterizer is. Smeer jezelf dus maar lekker in en laat dat potje L’oreal maar bij de Kruidvat staan de volgende keer, waarmee we dus weer kunnen terugkeren bij punt 1, geld besparen!

Maak wel even duidelijk afspraken met je partner voordat je met plassen onder de douche begint:

Check ook deze ‘vieze’ gezondheidstip:

Bron & beeld: Man-man, The Independent