Platenlabel van de toekomst ‘anotherblock’, jij bezit de muziek!

Nog voordat je gebruik kon maken van muziekdiensten zoals Spotify, Apple Music en Deezer hadden grote platenlabels zoals Sony Music en Warner de touwtjes in handen. Ze beheerden de muziek, bepaalden wanneer het werd uitgebracht en kregen vaak het grootste aandeel van de winsten. De streamingdiensten zorgden voor een revolutie in muziekland. Iedere artiest kan tegenwoordig zijn muziek zelf uitbrengen via een label of rechtstreeks via de streamingdiensten. Maar… een nieuw tijdperk staat voor de deur!

We hebben het over Anotherblock.io het record label van de toekomst, waarbij jij een deel van muziek van populaire artiesten kan bezitten en royalties uit betaald krijgt. De web3 startup is dit jaar gestart en ziet er veel belovend uit. Zelf zeggen ze in het kort ‘Investing in music – made easy’: own a share of your favorite song – earn royalties alongside your favorite artist.

Over anotherblock

Anotherblock is een community van muziekliefhebbers die catalogus met muziekrechten bouwt. Het bedrijf is in 2021 opgericht door de ondernemers Michel D. Traore, Sebastian Ljungberg en Filip Strömsten. Anotherblock was gebouwd op het idee dat toegang tot muziekrechten gemakkelijk en democratisch zou moeten zijn. Door muziekrechten aan NFT’s te koppelen, creëert anotherblock een vlotte en gemakkelijke manier om zowel muziekrechten te kopen als te verkopen – een community van muziekliefhebbers die samen met artiesten muziekrechtencatalogi bouwen. De oprichters van het bedrijf creëerden anotherblock om de waarde van muziek te vergroten door het op een vrije en open markt te introduceren. Dit zal het geïnstitutionaliseerde machtsevenwicht binnen de industrie oplossen.

De eerste ‘drop’ van niemand minder dan R3hab & Laidback Luke – Weekend on a Tuesday staat op vrijdag 19 augustus gepland om gereleasd te worden via anotherblock. Jij kunt hier voor een deel eigenaar van worden. Crazy toch!

Hoe werkt het?

1 . Toegang tot muziek eigendom

Muziek creators verkopen delen van hun toekomstige royalty streams op Anotherblock.io en geeft je recht op eigendom van grote tracks.

2. Koop jouw deel als een NFT

Ga van gewone een muziekliefhebber naar een muziekeigenaar, verdien royalty’s wanneer de nummers worden gestreamd en krijg toegang tot exclusieve hulpprogramma’s.

3. Claim jouw royalty’s

Claim elke 6 maanden je royalty’s en volg de prestaties van je liedjes op je profiel.

Om meer te weten over anotherblock, de eerste release en hoe het in detail werkt check je op de site

Check hier de clip van de track die via anotherblock wordt gereleasd.