Politie jaagt op Amsterdamse drillrapper TY

Politie jaagt op Amsterdamse drillrapper TY

De politie heeft de jacht geopend op drillrapper TY, van de groep 73 De Pijp. De 20-jarige Amsterdammer zou betrokken zijn geweest bij het dodelijke steekincident op de Scheveningse Pier. Sindsdien houdt hij zich schuil.

Op 10 augustus van dit jaar was er in Scheveningen op klaarlichte dag een gewelddadige confrontatie tussen leden van 73 De Pijp en hun rivalen uit Rotterdam van Blacka 24. Daarbij werd voor de ogen van tientallen badgasten, waaronder veel kinderen, de 19-jarige Rotterdammer Cennethon Janga, bekend als ’Chuchu’, neergestoken. Hij overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

Op internet circuleerde vervolgens video’s van het incident, waarbij ook schoten gelost zouden zijn. Hierop zie je iemand wegrennen met een wapen in zijn hand. Dit zou gaan om de 20-jarige gezochte Tyrece Raoul Balbin, ook wel Tyloose genoemd. De politie is dan ook naar hem op zoek. Mogelijk is hij in het bezit van een vuurwapen.

Afgelopen week lanceerde 73 De Pijp een nieuwe disstrack aan het adres van Blacka 24 naar aanleiding van het incident in Scheveningen, met de titel ‘De Pier’ (#24 Diss).

Check de nieuwe disstrack van 73 De Pijp naar aanleiding van de steekpartij op De Pier hier:

Bron & beeld: De Telegraaf