Politiebond: Volledig alcoholverbod en géén thuisfeestjes meer!

De Nederlandse politiebond ANPV is vóór het invoeren van een tijdelijk alcoholverbod in Nederland. Dit om besmettingen op o.a. thuisfeestjes te verminderen. Vanaf vandaag wordt de verkoop van alcohol tussen 20.00 uur en 07.00 uur verboden.

Volledig alcoholverbod

“Nu gaat iedereen om 19.30 uur nog even langs de winkel om bier en wijn te halen. Daar los je helemaal niks mee op, Een compleet verbod is veel makkelijker te handhaven.”  zo zegt politiebond voorzitter Xander Simonis tegen het AD. 

Het kan flink misgaan volgens hem: “Als het in de Nederlandse supermarkten en avondwinkels straks op grote schaal misgaat, heeft de politie ‘een groot probleem'” “De eerste verantwoordelijkheid voor het handhaven van die regel ligt natuurlijk bij de winkel. Maar stel dat het straks bij de verkoper misgaat, als er een conflict met de klant ontstaat, dan is wel de inzet van politie-agenten en boa’s nodig. Die capaciteit hebben we door bezuinigingen alleen niet meer.”

Géén thuisfeestjes meer

Het doel is besmettingen op thuisfeestjes en bruiloften te verminderen: “Bij veel van die feesten is de aanwezigheid van alcohol fundamenteel. Wij denken dat je de drang om zo’n feest te organiseren wegneemt zodra er geen alcohol in het spel is. Heb jij bijvoorbeeld weleens van een limonadefeest gehoord? Ik niet.”

“Je krijgt dan misschien wel negentiende eeuwse toestanden zoals ze die toen in Amerika hadden, maar dan weet iedereen tenminste wel waar hij aan toe is.”

Hieronder een winkel die reageert op het verbod:

Bron: AD, Youtube