Prinses Amalia in verlegenheid door heftig filmpje studenten vereniging

amalia

De leden van het Amsterdamse studentenvereniging A.S.C./A.V.S.V. brachten prinses Amalia in verlegenheid door een heftig filmpje. Daarop zijn vrouwonvriendelijke teksten te horen.

Prinses Amalia

De ontgroening van de kroonprinses staat gepland voor begin augustus. Ze staat ook op het punt lid te worden van de studentenvereniging die er eigenlijk voor wil zorgen dat er juist geen grensoverschrijdend gedrag meer zal plaatsvinden.

Studentenvereniging Filmpje

Vrouwen werden in de vooravond van de ontgroening van Amalia vergeleken met ‘sp**ma-emmers’ en ‘h**ren’ (Video Hieronder). Het is tevens niet de eerste keer dat de studentenvereniging is opspraak komt. Tijdens de ontgroening van vorig jaar waren er heel wat toezeggingen, maar heel weinig resultaat. Intussen hebben 270 leden van het corps gereageerd middels een brief op de gang van zaken.

De kroonprinses kijkt vol verwachting uit naar haar studententijd in Amsterdam en het verenigingsleven. Ze loopt intussen ook het risico meegesleurd te worden met het grensoverschrijdend gedrag van haar clubleden. Het feit dat zij de toekomstige koningin is, zal ook consequenties met zich meebrengen. De mogelijkheid dat er videobeelden van haar heimelijk worden gemaakt en op social media worden gedeeld, zit er ook in.

UPDATE: De betrokken leden van studentencorps A.S.C./A.V.S.V hebben hun functie binnen de vereniging neergelegd na de ophef. Ook zal het corps voorlopig geen nieuwe aspirant-leden inschrijven. Burgemeester Halsema laat weten te kijken naar aanvullende maatregelen tegen het corps, zo meldt AD.

De video van de vereniging:

Bekijk hieronder het filmpje over Amalia:

Bron: Youtube, Ditjesendatjes