Skip to main content

Puck Moonen is een voormalige wielrenster. In haar carrière heeft ze veel pech gehad, maar inmiddels mag ze zichzelf wel een populaire influencer noemen. Op Instagram vraagt ze aan 780.000 volgers of ze dik is. Haar bericht is viraal gegaan.

Puck Moonen vraagt zich of ze dik is

De voormalig wielrenster plaats een bericht dat veel losmaakt op haar sociale media. Aan haar 780.000 volgers vraagt ze of ze dik is. Ze schrijft het volgende: “Ben ik dik? Uiteraard niet. En het is ook geen vraag die ik mezelf stel. Niet meer, tenminste. Maar veel (jonge) sporters doen dat nog steeds. En ach, het zijn niet eens alleen atleten“. De vraag is dus niet voor haarzelf bedoeld, maar als steuntje in de rug van (jonge) atleten die veel online worden gebodyshamed volgens Puck.

Ze laat zich voornamelijk uit over vrouwelijke atleten: “Het is verbijsterend hoeveel bodyshaming er in de sport voorkomt. Vooral voor vrouwelijke atleten, en voor mannen is het een groot taboe. Fietsen is een sport waarbij iedereen geobsedeerd is door W/kg en getallen op de weegschaal worden vaak verkeerd beoordeeld, zelfs binnen professionele teams (jonge atleten op een weegschaal zetten en hen vertellen dat ze 3 kg moeten afvallen is… eng!)“. Ze laat op deze manier weten dat er nog meer mindere kanten zijn aan het wielrennen.

Puck benadrukt dat iedereen anders is gebouwd: “Iedereen is anders gebouwd, en wat voor mij ideaal en gezond is om op mijn best te presteren, is voor iemand anders misschien niet ideaal. Prestaties en gezondheid zien er bij verschillende mensen anders uit!”.

Puck Moonen en haar ongezonde relatie met eten

Ze is openhartig en vertelt dat ze haar ongezonde relatie met eten een paar jaar geleden achter zich heeft gelaten: “Het is niet zo dat ik nooit onzeker ben; maar over het algemeen gaat het goed met mij vergeleken. Ik geniet van eten. Ik eet zo’n 80-90% gezond en vers, de rest is comfortfood en snacks (waar ik nu veel meer van geniet dan voorheen!)” Ze benadrukt dat het belangrijk is om balans te hebben: “Het heet balans en het is verdomd leuk om te hebben! Geniet van een paar van de vervelende opmerkingen (ja, inclusief namen. Opmerkingen die publiekelijk zijn geplaatst door ‘verantwoordelijke’ volwassenen.) die ik ontdekte toen ik snel keek, samen met enkele foto’s waarop ik mijn ‘ham’-benen en dikke kont voedde“. Puck krijgt veel steun op haar bericht en veel volgers lijken het met haar eens te zijn.

Bekijk hier de beelden

Bron: Instagram