Quincy Promes opgepakt op verdenking van ernstige steekpartij

Quincy Promes, aanvaller bij Ajax, is zondagochtend opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een ernstige steekpartij. De steekpartij vond eind juli plaats in een loods in Abcoude en één familie raakte zwaargewond. Promes zit momenteel in de cel.

Quincy Promes opgepakt

Politiewoordvoerder Jelmer Geerds bevestigde de arrestatie van de voetballer op zondagochtend. Promes wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg en daar staat maximaal vier jaar gevangenisstraf op.

Steekpartij

Direct na de arrestatie, is Promes in verzekering gesteld. Dat betekent dat hij maximaal drie dagen in de cel moet blijven. Vervolgens kan de voorlopige hechtenis nog worden verlengd.

Familiefeest

Promes gaf eind juli een groot familiefeest in een loods van zijn bedrijf in Abcoude. Om onduidelijke redenen, kreeg de voetballer tijdens het feest flinke ruzie met een familielid. Hij zou hem hebben gestoken met een mes, waardoor het slachtoffer gewond raakte. Omdat omstanders er meteen tussen sprongen, escaleerde de ruzie volgens getuigen niet verder.

Promes werd eerder gearresteerd op Ibiza:

https://youtu.be/KeORyh2QGGg

Bron: Telegraaf, AD