Skip to main content

Rapper MHD is tot een gevangenisstraf van 12 jaar veroordeeld voor betrokkenheid bij moord. Hij wordt ervan beschuldigd op de moord op een 21-jarige man in Parijs in 2018.

Moord

Volgens de rechtbank heeft rapper MHD een leidende rol gespeeld in de moord, die deel uitmaakte van een conflict tussen jeugdbendes uit de wijken Cité des Chaufourniers en la Grange aux Belles in het noordoosten van Parijs.

In juli 2018 werd het slachtoffer opzettelijk aangereden door de bestuurder van een zwarte Mercedes-Benz, waarna hij werd aangevallen door een groep mannen die hem mishandelden en meerdere keren neerstak. Een ooggetuige heeft de aanval gefilmd, en er zijn getuigen die hebben bevestigd dat ze MHD herkenden. De auto werd later uitgebrand teruggevonden en bleek van de rapper te zijn.

Rapper MHD

Veroordeeld

In het begin van 2019 werd hij opgepakt en met aanklachten geconfronteerd. Hij werd in de zomer van 2020 onder bepaalde voorwaarden vrijgelaten. Hij ontkent krachtig alle beschuldigingen en beweert dat hij niet aanwezig was bij de aanval op het slachtoffer. Na zijn vrijlating hervatte hij zijn carrière als rapper met zijn kenmerkende ‘afrotrap’-stijl, maar het lijkt erop dat dit nu tot een einde komt.

Sylla stond dit weekend terecht samen met acht medeplichtigen. Vijf van hen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van tien tot achttien jaar, waarbij de hoogste straf werd opgelegd aan een voortvluchtige verdachte. Eerder werd er achttien jaar geëist. Drie beklaagden zijn vrijgesproken omdat de rechters oordeelden dat een van hen helemaal niet aanwezig was bij het misdrijf, en er bij de andere twee geen overtuigend bewijs was.

Bekijk hier de video

Bron: RTL Nieuws