Nederlands-Iraanse rapper mogelijk voor Hongarije naar Songfestival

T-Slash

Het zou zomaar kunnen dat Hongarije tijdens het komende Eurovisie Songfestival in Israël, dat van 14 t/m 18 mei wordt gehouden, vertegenwoordigt wordt door de Nederlands-Iraanse rapper T-Slash.

T-Slash is in Nederland nog niet bekend bij het grote publiek maar daar zou dus zomaar verandering in kunnen komen. Hij was eerder al eens te horen in de soundtrack van de Nederlandse film Afblijven, samen met Brainpower en Dicecream.

In een interview op NPO Radio 1 vertelt hij dat hij tegenwoordig in Hongarije woont. “Ik ging een maandje naar Hongarije om muziek te schrijven en inspiratie op te doen. Je weet wel, een nieuwe omgeving, nieuwe energie… En na een maandje dacht ik, ik blijf lekker hier. Het leven is goed, alles is goedkoop, de vrouwen zijn mooi.”

Moeite om zijn leven en carrière in Nederland achter te laten had hij dan ook niet. “Ik laat me leiden en leef in het moment.” Binnenkort gaat hij proberen de Hongaarse inzending te worden. “Het gaat hier anders dan in Nederland. Hier moet je eerst meedoen aan een soort liveshow op televisie en dan wordt de winnaar uiteindelijk bekendgemaakt.”

Check T-Slash tijdens de Spitsessie CXXXIV Zonamo Underground: