Rechtszaak JoeyAK van start gegaan: Mijn carrière wordt compleet vernietigd

JoeyAK

Joël H., die beter bekend staat als JoeyAK, moet voorlopig in de gevangenis blijven, zo heeft de rechter donderdag bepaald. De rapper zit vast voor een ontvoering en marteling van een vrouw.

Rond de jaarwisseling zouden Joey en vijf anderen de vrouw en haar twee jonge kinderen hebben vastgehouden in een huis van een wedserzijse vriendin, omdat ze haar ervan beschuldigd geld te hebben gestolen. Hierbij zou er kokend water op haar hoofd gegoten zijn en zou ze met een pistool op haar hoofd geslagen zijn.

Tijdens de eerste zitting donderdag ontkende Joey iedere betrokkenheid. “Ik heb niemand ontvoerd, niemand van haar vrijheid beroofd, niet witgewassen, geen wapens bezeten of geweld gepleegd,” aldus de rapper. “Ondertussen zit ik al zes maanden vast, ben ik weg van mijn naasten en wordt mijn carrière compleet vernietigd.”

“Door de media word ik beschreven als maffia, terwijl ik mijn leven al jaren heb gebeterd”, vervolgde JoeyAK. “Vroeger was ik één van die kansarme jongeren, nu wordt mij alles ontnomen. Ik vind dat zeer onrechtvaardig en ben er van overtuigd dat de waarheid boven tafel komt vroeg of laat. Ik weet niet zeker dat ik mijn leven op de rit krijg, maar ik raak nu zo diep in de schulden dat ik niet weet hoe ik mijn leven kan recupereren.”

Joey’s advocaat stelde dat er maar weinig ‘objectieve aanknopingspunten’ in de verklaring van het beweerde slachtoffer zotten en zegt te betwijfelen of de zaak wel op waarheid berust. Op 15 september zal de rechtszaak verder gaan.

Vorige maand sprak JoeyAK nog vanuit de gevangenis en haalde hij uit naar de media:

Bron & beeld: AD.nl, thetrap.nl, Youtube

Lees ook: