Skip to main content

De wereld houdt zijn adem in en iedereen bidt voor het jochie dat in de put viel in Marokko, Rayan. De reddingswerkers zijn echt bijna bij hem en de cruciale fase is gestart.

Redding Rayan Live

Elke centimeter telt nu om het jochie ongedeerd en levend uit de put te krijgen. Hij gaf vanochtend een teken van leven en er is dus goede hoop hem te redden.

Reddingswerkers moeten een horizontale tunnel van drie meter graven om de jongen te kunnen bereiken. De put van 45 centimeter is te smal. Wel is het ze gelukt om via slangen water en zuurstof bij de jongen te krijgen.

Een medisch team staat klaar om het jochie op te vangen als hij uit de put komt. Ook is er een politiehelikopter klaar om direct naar het ziekenhuis te vliegen.

Instortingsgevaar

Er was een heel heftig schrik moment: Rond 11.30 uur zagen omstanders zand naar beneden storten en paniek brak uit. Welke gevolgen dit heeft voor de reddingsactie en of de zandverschuiving Rayan verder in gevaar heeft gebracht is nog niet bekend. Het zand is door een graafmachine verplaatst.

1 meter

UPDATE 21:00: Het reddingsteam is nog maar 1 meter verwijderd van Rayan maar ze moeten extreem secuur werken in verband met instortingsgevaar. Het laatste stukje graven ze horizontaal en met de hand, maar dat gaat dus langzaam. Het instortingsgevaar is groot.  

UPDATE 17u 5 februari: Het reddingsteam is nu tot 30-40 centimeter genaderd tot de jongen. Er staat een brancard en een medisch team staan klaar om hem op te vangen en direct te behandelen en naar een ziekenhuis te vervoeren.

Bekijk hieronder uitleg, updates en LIVE streams van de reddingsoperatie:

https://youtu.be/bMB19ayEiO0

Kijk hieronder de LIVE Streams:

Bron: AD, Instagram, Marwajuice. Youtube, Facebook

Leave a Reply