Skip to main content

Kickboks legend Remy Bonjasky heeft een pittige beschuldiging richting de champ Rico Verhoeven en kickboks organisatie Glory. Remy is niet blij met hoe de loting van het aankomende achtmans-toernooi dat binnenkort plaatsvindt is verlopen.

Remy Bonjasky twijfelt over keuzes van Rico

In een interview met Warrior Code vertelt Bonjasky wat hij vindt van de loting van de Grand Prix. Hij vertelt dat hij twijfelt over Rico’s keuze en zijn kennis. “Rico heeft bewust een minder sterke tegenstander gekozen en dat is lastig vanwege de integriteit van het toernooi. “Rico kiest voor Laidouni omdat die een van de minste is van alle vechters die meedoen aan de Grand Prix,” aldus Bonjasky.

Jamal Ben Saddik

Bonjaksy zegt dat Rico ruim een week van tevoren al wist tegen wie hij zou komen te staan en zou kiezen. Opvallend is de afwezigheid van Rico’s sterkste tegenstander Jamal Ben Saddik in het toernooi ondanks dat hij terug is na een dopingschorsing. Ben Saddik heeft verteld dat hij klaar is om deel te nemen, maar hij is niet aanwezig bij de avond vol vechtpartijen.

Manipulatie is dan ook de beschuldiging van veel kenners en critici. Bonjasky denkt dat Rico Verhoeven iets met het weren van Jamal te maken heeft gehad. Remy: “Rico zei tegen het AD dat hij de sterkste had gekozen, maar is deze journalist een liefhebber van de sport? Anders had hij geweten dat dit niet zo is.”

Reacties op Bonjasky’s uitspraak

Er is veel kritiek op de video van Warrior Code met Bonjasky: “Hou het a.u.b. vooral op vechtsport, geen politiek of voetbal” en iemand anders schrijft: “Jullie vergeten gewoon Marat vs Sittichai te bespreken. Die hadden ook voor de 8ste keer tegen elkaar geknokt” en iemand anders vindt het onterecht dat Glory de schuld krijgt: “Holzken is Glory uitgeslagen door doumbe, maar wil het niet accepteren. Opeens is het de schuld van Glory en wouden ze hem weg hebben. Hij is teveel gehyped door ze eigen mensen. Doumbe blijft de champ”.

Verhoeven verslaat Osaro

Een tijd geleden stond Rico Verhoeven tijdens Glory Collision 6 tegenover zijn nieuwste tegenstander, interim heavyweight kampioen Tariq Cookie Osaro, in het Gelredome Arnhem. Het werd geen spectaculaire partij: Rico wist zijn titel wél te verdedigen na 5 ronden kickboksen op punten en is nu de onbetwiste kampioen.

Bekijk hier de beelden

Bron: YT, Instagram, Vechtsportinfo