Skip to main content

Een restaurant eigenaar in de Verenigde Staten kreeg de schrik van zijn leven toen één van zijn klanten duizenden euro’s in fooi achterliet. Nadat de klant een glas Stella Artois bestelde, krijg hij van de eigenaar te horen dat het restaurant tijdelijk zou worden gesloten. Dit, in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus. Toen de klant dit hoorde, gaf hij de eigenaar de rekening, waarop het bedrag voor een biertje afgeschreven was. De klant zei hierbij: ‘Deel het met het personeel’.

Wat doe je nou?

De eigenaar bedankte de man voor de fooi die hij achtergelaten had, maar had zijn bril niet op toen hij het bedrag bekeek. Toen hij zich realiseerde hoeveel fooi er achtergelaten was, rende hij naar buiten en riep: ‘Wat doe je nou?’. De man gaf hierbij aan dat hij serieus was, wenste de eigenaar een fijne Kerstmis en zei dat hij hem weer zou zien bij de heropening. De 55-jarige eigenaar heeft nog nooit in zijn leven zoveel fooi gekregen. Daar komt bij dat de grote tipper zijn biertje niet eens op heeft gedronken. De serveerster beschrijft dat hij letterlijk twee slokjes nam, de rekening ondertekende en er vandoor ging!

Net zoals in Nederland, wordt in Amerika ook de horeca gesloten als één van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Uit solidariteit, laten klanten wel vaker grote geldbedragen achter om de restaurants te steunen. Een goed voorbeeld hiervan was in Mei, toen de restaurants in Ohio heropend werden. Hierbij liet een vaste klant van een Italiaanse zaak ook een grote fooi achter. Toen ging het om maar liefst 1000 dollar op een rekening van ruim 117 dollar. 

Het gaat echter ook wel eens mis bij het geven van fooi! Zo beschrijft het AD dat een Schot die met twee vrienden ging dineren, zich rot schrok toen er 1.006.082,04 pond (ruim 1,2 miljoen euro) van zijn rekening was afgeschreven. Dit was echter een foutje! Het restaurant stortte het geld terug en als bedankje gaf de klant een ruime fooi van 1418 pond.

Bekijk hieronder een video van de gulle klant die $3.000 fooi achterliet!

Bron: AD

Leave a Reply