Rotterdamse Ramone krijgt steun van Kim Kardashian tegen Zwarte Piet

Rotterdamse Ramone krijgt steun van Kim Kardashian tegen Zwarte Piet

Gisteren ging een item van Al Jazeera over Zwarte Piet viral en daarna volgden vele reacties van ontzette sterren. Een van de reacties komt van Kim Kardashian, op een bericht van de Rotterdamse Ramone Bendt (18).

Ramone vertelt ,,Ik heb nooit eerder mijn stem laten horen: dit is de eerste keer dat ik mijn mening deel. Een dag later werd ik wakker en hadden meer dan 800 mensen het bericht gedeeld.”

,,Mensen reageerden met dat ik terug naar mijn eigen land moet gaan, de traditie met rust moet laten en dat ik alle Nederlanders over één kam scheer. Maar ik ben zelf ook Nederlander. De Zwarte Pieten-discussie wordt gebruikt voor racistische en beledigende opmerkingen. Ik heb een hele dikke huid hoor: het raakt me niet.’’

“Kim Kardashian reageerde en liet weten al over de Zwarte Pieten-discussie te hebben gehoord. “It’s so crazy’’, zei zij daar over. ,,Bekendheden steunen massaal onze actie. Ik ben hier erg blij mee’’

Ramone is voorlopig nog niet van plan om te stoppen met het benaderen van internationale artiesten. Zelf wacht ze nog hoopvol op reactie van talkshowhost Ellen DeGeneres en actrice Jada Pinkett Smith. ,,De discussie is al langer gaande, maar nu krijgt het echt de aandacht die het verdient.’’

Hieronder het bericht van Ramone en antwoorden van de sterren: