Rotterdamse virologen maken 24-uurs neusspray tegen coronavirus! “Perfect voor Festivals!”

Wetenschappers van het Erasmus MC hebben een hoopvolle ontwikkeling tegen het corona virus. Ze hebben een neusspray ontwikkeld die 24 uur bescherming biedt, zo meldt RTV Rijnmond.

Neusspray tegen coronavirus

Viroloog Rory de Vries van het Erasmus MC vertelt tegen Rijnmond “Het middel voorkomt dat het virus de cellen in de neus en longen binnendringt. Daardoor krijgt het virus niet de kans om zich te vermenigvuldigen,”

De spray is getest op fretten en de wetenschappers zijn hoopvol dat het ook bij mensen werkt.“Het medicijn is stabiel, ongevaarlijk en hoeft niet gekoeld bewaard te worden.”

“Perfect voor Festivals!”

Je zou je dus kunnen beschermen tegen huisgenoten die besmet zijn of veilig je besmette ouders kunnen bezoeken. Maar het middel zou ook gebruikt kunnen worden voor extra bescherming bij reizen, concerten of festivals.”  

24-uurs

Het middel werkt wel van korte duur en dat is lastig: ,,Ons antivirale middel voorkomt infectie, maar is hooguit een dag werkzaam. Het is dus niet geschikt om een groot deel van de wereldbevolking langdurig te beschermen door ze dagelijks een neusspray te geven. Wij denken wel dat deze antivirale middelen kunnen helpen om de pandemie onder controle te krijgen.”

Bekijk hieronder meer info over de Neus Spray:

Bron: Rijnmond