Skip to main content

Reality-land is sinds een paar dagen in rep en roer. RTL besloot eerst De Villa van de buis te halen na ophef over ‘ernstige misstanden’ in het programma en later werd besloten ook definitief te stoppen met Temptation Island en Love Island. RTL-directeur Peter van der Vorst legde de verantwoordelijkheid bij de producent, maar Peter R. de Vries is het daar niet mee eens.

Van der Vorst was er snel bij om de productiebureau Blue Circle als schuldige aan te wijzen van het ‘seksueel grensoverschrijdend gedrag’ in De Villa. “De makers van De Villa zijn zwaar over hun ethische grenzen gegaan”, aldus de zenderbaas. “Dat is onvergeeflijk. Ze hebben kandidaten aangezet tot gedrag waarbij zij ook over hun grenzen heengingen; daarbij was alcohol in het spel. Er zijn dingen gebeurd die niet thuishoren in zo’n programma. Ik ben hier naartoe gehaald om te bouwen aan een nieuw RTL. Daar horen dit soort praktijken niet in thuis. Iedereen moet zich kapot schamen voor wat hier is gebeurd.”

Peter R. de Vries vindt dit niet terecht, zo zegt hij in Boulevard. “Ik vraag me nu wel af: heeft iedereen bij RTL dan zitten te slapen, de afgelopen 2 à 3 jaar? Bij dit genre zitten dit soort misstanden besloten. Peter van der Vorst trapt nu wel heel hard na richting producent Blue Circle. ‘Zij hebben mensen aangezet tot dingen die niet kunnen’, zegt hij. Maar de werkelijkheid is ook wel dat RTL in mailtjes naar de producent heeft gezegd: ‘Er moet meer seks in. Meer spanning, zo is het niet goed’.”

“Hoe denk je dat dat werkt bij de makers op de vloer? Als je van de opdrachtgevers zulke mailtjes krijgt. En als je dan, als dat ‘meer seks’ daadwerkelijk gebeurt, ook nog eens mailtjes krijgt met: ‘Ja, goed gedaan, zo is het goed! Dit moeten we hebben!’ Daar hoor ik Peter van der Vorst niet over. Eén van de mensen van RTL die op non-actief is gezet, heeft van dat soort mailtjes gestuurd”, oordeelt De Vries.

Bekijk de video voor meer info over de ophef rond RTL en De Villa:

Leave a Reply