Skip to main content

Als we de adviseur van Poetin, Sergei Glaziev moeten geloven, is de wereld maar net ontsnapt aan een derde wereldoorlog. “Amerika had twee keuzes: WO III of vrede. Clinton stond voor oorlog en Trump heeft de kans hier verandering in te brengen” zei hij.

Vladimir Poetin was één van de eerste wereldleiders die Trump feliciteerde met zijn overwinning. In zijn speech zei hij dat de toekomstige samenwerking tussen Amerika en Rusland gebaseerd zal zijn op wederzijds respect en gelijkwaardig partnerschap. Ook benadrukte hij nog maar eventjes dat het niet Ruslands schuld is dat de verhoudingen tussen de VS en Rusland momenteel zo slecht zijn.

Het is bekend dat Trump en Poetin elkaar beter liggen dan Poetin en Obama of Clinton. Trump sprak al eens uit dat hij de banden tussen Amerika en Rusland graag zou willen herstellen. Obama heeft er juist voor gezorgd dat Rusland economische sancties werden opgelegd door de VS en Europa, nadat Rusland de Oekraïense Krim annexeerde.

Een naaste medewerker van Poetin, Vycheslav Volodin zegt: “Sancties worden opgelegd door de zwakken, sancties maken wederzijds respect onmogelijk”. De Russen hopen nu ook dat onder Donald Trump de sancties voor Rusland zullen worden opgeheven.

Leave a Reply