Premier Rutte over mogelijke opheffing Avondklok “Blijf na 21 uur aub binnen!”

Premier Rutte is op dit moment aan het reageren op de mogelijke opheffing van de avondklok in een persconferentie.

Opheffing Avondklok

Rutte roept iedereen op om alsnog thuis te blijven: ,,Ik roep iedereen op, met klem, om zich zoveel mogelijk aan de avondklok te houden.”

,,Het vervallen van de avondklok vanavond zou ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid in Nederland. Als het klopt dat avondklok terecht van tafel is op juridische gronden, dan kijken we daar opnieuw naar. Maar het middel is nodig. Voor uw veiligheid en die van anderen.”

Avondklok behouden

Ook Minister Grapperhaus reageert meent dat het om een juridische blunder gaat:“Dat gebeurde bij het kiezen van de juridische basis van de avondklok. Volgens de rechter was deze niet goed, omdat er naar een noodwet is gegrepen. Daarom hebben wij ook hoger beroep aangetekend.”

,,Wij denken dat we de inhoudelijke en juridische argumenten aan onze kant hebben. We doen er nu alles aan om de avondklok te behouden. We zijn zeer bezorgd over het Britse virus, de avondklok is ook ingevoerd om juist voor te zijn dat deze variant kan toeslaan.”

Boetes

Gelden de boetes nog steeds? Daar wilde de premier niet over speculeren hoewel sociale media oproepen tot straatfeesten rondgaan. ,,Ik roep echt met klem op binnen te blijven. We moeten dit virus samen bestrijden. Dat hebben we steeds gedaan en ik vraag iedereen dat te blijven doen. Je houden aan de avondklok is echt verstandig.”  

Kijk hieronder LIVE naar de reactie:

Bron: AD, Nu, Telegraaf