Rutte wil strengere maatregelen: ‘Komen er niet met lockdown’

Premier Mark Rutte denkt dat er strengere maatregelen nodig zijn om het coronavirus onder controle te krijgen. Dat zei hij woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. En hij lijkt bijval in De Kamer te krijgen; ook daar klinkt een roep om verder ingrijpen.

‘We moeten het naar beneden duwen, ik denk niet dat we er komen met de bestaande lockdown’, zei Rutte gisteren. Volgens de premier doet de huidige lockdown zijn werk niet goed genoeg. En hij staat niet alleen, ook in De Kamer vinden ze verdere maatregelen nodig.

Vliegverkeer aan banden leggen

Maar over welke maatregelen hebben we het dan? Daar werden ze het in het parlement niet over eens. Een aantal partijen wil het vliegverkeer tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland aan banden leggen. Zo hopen ze de verspreiding van de Britse mutatie tegen te gaan. Maar ook daar kwam, tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag, veel kritiek op.

Avondklok

Ook kwam eerder de avondklok al ter sprake, maar verschillende partijen twijfelen hier enorm over en ook de politiebonden zien het absoluut niet zitten. Toch roept Rutte op om de avondklok niet bij voorbaat uit te sluiten.

Minder huisfeestjes

Ondanks alle weerstand tegen de avondklok, blijkt uit een onderzoek van EenVandaag dat de helft van de bevolking toch vóór een avondklok is die om 10 uur ‘s avonds ingaat. Vier op de tien is tegen. Het onderzoek werd gehouden onder 15.220 leden van hun panel. Volgens voorstanders zou de avondklok ervoor zorgen dat er oa minder huisfeestjes worden gehouden.

Bron: Metronieuws, DVHN

Lees ook: