Skip to main content

De beroemde chef-kok Salt Bae zorgt voor veel ophef. Hij heeft namelijk met zijn 53 miljoen volgers gedeeld dat hij een rekening van 108.000 dollar (99.000 euro) heeft in zijn restaurant in Dubai. Er is veel kritiek op Salt Bae, veel mensen vinden het bizar duur.

Salt Bae deelt prijskaartje op Instagram

De chef-kok heeft de foto van de rekening van zijn restaurant in Dubai (Four Seasons), die 398.630 dirham ($108.000) is geplaatst op Instagram. Op de rekening is alles te zien. Je kan zien wat de klanten hebben besteld tijdens hun etentje. Hij lijkt zelf niet echt onder de indruk van het prijskaartje, aangezien hij de volgende tekst schrijft bij het bericht: “Geld komt, geld gaat.”

Voor friet betaal je $13 en voor ‘Golden Steaks’ bijna $1.400. Ook is te lezen dat er veel drankjes zijn besteld, waaronder vier p**n star martinis ($130), twee flessen Chateau Petrus 2009 ($53.900), één fles Petrus 2011 ($17.700) en vijf dubbele glazen van de exclusieve Louis XIII cognac puur ($7.500).

De Turske chef is eerder in het nieuws geweest vanwege de enorme bedragen in zijn restaurants, maar dit keer zorgt hij voor veel ophef omdat hij erover opschept.

Veel kritiek op chef-kok

Er wordt massaal gereageerd op het bericht van de chef-kok. Iemand schrijft: “Meest overschat en te duur restaurant” “Met dat geld aan voedsel had Bro de hele Gazastrook een maand lang kunnen voeden 💀” “Beschamend dat iemand meer dan 100.000 dollar uitgeeft aan ETEN!” en iemand anders schrijft: “Beschamend omdat miljoenen mensen honger lijden” “Stel je voor dat je zo rijk bent en het verspeelt aan voedsel dat het niet waard is…”.

Anderen vragen zich waarom hij beroemd is: “Ik weet niet waarom mensen hem beroemd hebben gemaakt” en iemand anders vindt de mensen die geld uitgeven in zijn restaurant nog erger: “Belachelijk: “Zout $ 600. Deze man is een grap. Maar de mensen die het geld in zijn restaurants uitgeven, zijn nog erger”. Een andere volger heeft geen respect meer voor de chef-kok: “Ik heb nul respect voor deze zogenaamde chef-kok,”.

Rekening van 160.000 euro

Onlangs deelde Salt Bae ook al een foto van een rekening, met de caption: ‘kwaliteit is nooit duur’. Op de bon is te zien dat één tafel een slordige 615.065 dirhams neerlegde, de valuta in de Verenigde Arabische Emiraten. Omgerekend is dit meer dan 160.000 euro voor een avondje dineren in Nüsr-Et. Rekening houdende met het feit dat er veertien mensen aan tafel zaten, betaalde elke gast meer dan 10.000 euro voor dit avondje uit eten.

Bekijk hier de beelden

Bron: Instagram, Clint