Skip to main content

Het ging een lange tijd niet zo goed met Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, maar ze laat steeds vaker zien dat ze weer lekker in haar vel zit. Veel mensen vragen zich af hoe het nu met haar gaat. Ze reageert daarop met een filmpje online waarin ze volgens haar volgers heftige leefomstandigheden laat zien.

Veel kritiek

In de video die Samantha de Jong plaatst, schrijft ze de volgende tekst: “Vandaag gezellig op pad geweest,cadeautjes voor m’n kind gekocht die dan alweer drie jaar wordt. En daarna m’n nageltjes weer mooi opgevuld”.

Haar volgers en het juciekanaal RealityFBI zien iets anders zorgelijk, namelijk dat de leefomgeving van Samantha er slecht uitziet: “Het is niet alleen een bende in haar woonkamer, maar er liggen ook sigaretten op de vloer”. RealityFBI schrijft het volgende bij de story van Samantha: “Wij zijn geen hondenfluisteraars of bekend met brandveiligheid, maar peuken op de vloer, een hond onder de wondjes of uitslag, maakt ook aparte bewegingen met z’n koppie. Is dit wel een gezonde leefomgeving?”. RealityFBI schakelt zelfs de Dierenbescherming in, zodat ze er kan worden gekeken of haar hond wel goed verzorgd wordt.

Samantha ‘Barbie’ uitgebuit

Onlangs kwam in Barbie in het nieuws omdat ze 1,5 jaar zou zijn gedwongen om in de prostitutie te werken. Het gaat om de periode tussen mei 2021 en eind augustus 2022. Twee verdachten in deze zaak zijn Anthony J. (44) en Nancy J. (38). Zij zouden volgens justitie verantwoordelijk zijn voor de erbarmelijke omstandigheden waarin Samantha moest werken.

Verdachten in zaak Samantha de Jong “Barbie”

De twee verdachten zouden Barbie in de val hebben gelokt, haar hebben gedrogeerd en haar gedwongen hebben om het met mannen te doen tegen betaling in een woning in Hoofddorp. Samantha zou mogelijk ook verslaafd zijn gemaakt en werd afhankelijk van het geld dat ze verdiende met prostitutie. Dat gaf ze gelijk uit om verdovende middelen te kopen waaraan haar lichaam behoefte had.

Mensenhandel

Ook zouden er pikante video’s en foto’s van Barbie zijn gemaakt door de verdachten, en die op diverse 18+ sites hebben geplaatst. Ook zou Anthony J. haar hebben geslagen. Haar identiteitsbewijs en hond zouden van haar zijn afgepakt. Verder zou ze zijn geïsoleerd door de verdachten en werd haar verteld dat ze zou worden vermoord als ze hen zou verraden.

De advocaat van Samantha: “Wat cliënte heeft moeten doorstaan was enorm heftig en traumatisch. Ze hoopt de nodige tijd en rust te krijgen om dit alles enigszins te kunnen verwerken. Ze is van plan haar verhaal en de impact die het op haar leven heeft gehad te delen tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak.”

Inmiddels is bekend geworden dat verdachten mogelijk naar het Pieter Baan centrum moeten. De voorlopige hechtenis wordt niet opgeheven.

Bekijk hier de beelden

Bron: Instagram Samantha de Jong, DenD