Shakira krijgt acht jaar cel tegen zich geëist!

Shakira

Het Spaanse justitie heeft acht jaar cel geëist tegen Shakira vanwege belastingontduiking. De My Hips Don’t Lie-zangeres zou haar inkomstenbelasting tussen 2012-2014 van ruim 14,5 miljoen niet hebben betaald.

Belastingontduiking

De 45-jarige zangeres zou hebben verklaard dat zij in die periode niet in Spanje heeft gewoond. Hier denkt het Spaanse Openbaar Ministerie toch anders over. De aanklagers zijn ervan overtuigd dat zij er een lange tijd heeft gewoond. Ze zou van zo een veertien ondernemingen aan belasting hebben verborgen.

Haar advocaten geven aan dat zij in de Bahama’s woonde en in 2015 pas is verhuisd naar Spanje. Het OM stelt dat er inderdaad een woning is gekocht op de Bahama’s en dat zij in de periode van de belastingontduiking er nooit is geweest. De Spaanse belastingdienst zou met een schikking zijn gekomen, maar de Shakira heeft dit geweigerd. Hierdoor volgt er een strafproces.

Gerard Piqué

Onlangs maakte de zangeres bekend dat Gerard Piqué en zijn een punt achter hun huwelijk hebben gezet. Naast de belastingkwestie zal zij dus ook nog bezig zijn met de scheiding. Ze hebben twee kinderen samen.

Bekijk de video hier

Bron: Nu