Slachtoffer Promes spreekt: ‘Zonder aanleiding in knie neergestoken’

Slachtoffer Promes spreekt: 'Zonder aanleiding in knie neergestoken'

Afgelopen zondag verscheen het heftige nieuws dat Ajaxspeler Quincy Promes was gearresteerd voor betrokkenheid bij een steekpartij. Het slachtoffer, een neef van Promes, zegt door hem tijdens een feest in juli in zijn knie te zijn gestoken en is een civiele aansprakelijkstelling gestart.

“Aan het eind van de avond werd mijn cliënt zonder aanleiding neergestoken,” zo verklaart de advocaat van het slachtoffer, Yehudi Moszkowic. “Hij had geen idee wat de aanleiding was.” Volgens zijn cliënt zou Promes hem ervan hebben beschuldigd geld van de een familielid te hebben gestolen.

“Omwille van de persoon om wie het ging en de wijze waarop dit zijn carrière kon beïnvloeden is gekozen voor een cilvielrechtelijke aansprakelijkheidsprocedure. Daar was contact over met zijn advocaat,” Dit betekent dat ervoor wordt gekozen geen aangifte te doen en de zaak door middel van een onderlinge betaling wordt afgehandeld.

Tijdens deze procedure werd het slachtoffer benaderd door rechercheurs, nadat deze een tip hadden ontvangen van het Team Criminele Inlichtingen (TCI), waarna hij alsnog aagifte deed. “Toen zaten we nog in het civiele traject. We hadden ook contact met de advocaat van Promes”, aldus Moszkowicz. “Wat er dreigt te gebeuren, is dat hij als een soort geldwolf wordt neergezet. Dat is de omgekeerde wereld. Cliënt is aangevallen, ernstig verwond. Hij koos er niet voor om naar de politie te gaan, maar het onderling op te lossen. Hij is het slachtoffer en het is heel normaal dat hij de dader aansprakelijk stelt voor wat hem is aangedaan.”

De advocaat van Quincy Promes ontkent dat zijn cliënt iets met de zaak te maken heeft en beschouwd de civiele procedure als afpersing. ‘Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse. Promes werkt volledig mee aan het onderzoek.’

Bron & beeld: Daily Cannon, Het Parool, RTL Nieuws