Skip to main content

Er wordt vanaf 4 januari een nieuwe wet ingeluid waarmee gekleurde inkt illegaal wordt binnen de EU. Specifiek deze tattoos zouden namelijk kankerverwekkend zijn.

Tattoo’s steeds populairder

Uit onderzoek van Viking blijkt dat 35 procent van de volwassen Nederlanders een tattoo heeft, in Amerika is dat percentage 44 procent. Deze week kwam er in Nieuw-Zeeland zelfs voor het eerst een vrouw met gezichtstattoo in het nieuwsjournaal.

Verbod kleur

De EU gaat vanaf 4 januari een regel invoeren. De regel betref alle kleur tattoo’s, die zullen binnenkort namelijk moeilijker te krijgen zijn. De inkt die voor kleur tattoo’s wordt gebruikt bevat volgens de EU namelijk giftige stoffen die op lange termijn huidkanker kunnen veroorzaken. De gekleurde tattoo’s zijn voornamelijk kankerverwekkend bij het weg laseren van de inkt. De meest schadelijke kleuren zouden pigment blauw 15:3 en pigment groen 7 zijn.

De EU gaf vorig jaar precies één jaar de tijd aan onderzoeksbedrijven om alternatieve stoffen te vinden als vervanging voor de kankerverwekkende. De zoektocht is echter mislukt. Wat betekent dat er op 4 januari een verbod op specifieke kankerverwekkende inkt.

Bekijk de beelden hieronder

Bronnen: YouTube, Deposit Photos

Leave a Reply