‘Spanje eind juni weer open voor toerisme!’ “Ibiza en Canarische Eilanden eerst!”

‘Spanje eind juni weer open voor toerisme!’ “Ibiza en Canarische Eilanden eerst!”

Goed nieuws voor iedereen die dit jaar nog op vakantie wilde naar Spanje. Volgens een minister is ‘Spanje eind juni weer open voor toerisme’.

Spanje eind juni weer open

Zo zegt minister van Transport José Luis Ábalos op de Spaanse tv.“We gaan wel kijken naar de gezondheidstoestand in het land waar mensen vandaan komen en waar de toeristen in Spanje naartoe willen. De Spanjaarden mogen weer buiten hun eigen provincie reizen.”

Eilanden eerst

“De autoriteiten zullen voorbereidingen treffen om het toerisme te controleren en in goede banen te leiden. Mogelijk openen eerst de Balearen (Ibiza Mallorca o.a.) en Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria o.a.) omdat daar de gezondheidstoestand heel positief is. “

We komen heel snel met concrete plannen.

Laten we hopen dat dit plan door kan zetten!

Beelden van Ibiza 2019 om in de stemming te komen:

Bron: AD, Nu.nl, Eindhoven Airport

Spanje is voor 12 procent afhankelijk van toerisme. Een op de vijf Spanjaarden wordt mogelijk werkloos komende tijd. Spanje kreeg als zwaar getroffen land strenge maatregelen. Inwoners mochten alleen nog naar buiten met zwaarwegende redenen en de economie werd aan banden gelegd. In krap een maand tijden werden 750.000 boetes uitgedeeld aan personen die zich niet aan de maatregelen hielden.