65917846 bsr agency

Feyenoord slacht Ajax af met 6-0 in Klassieker! Meerdere records gebroken voor beide clubs!

Sportapr 07 , 16:33
Feyenoord heeft de grootste zege ooit op Ajax in de Eredivisie geboekt. De ploeg van trainer Arne Slot vernederde de machteloze rivaal uit de hoofdstad met 6-0. Daarmee zijn tevens enkele records verbroken in de Klassieker en Eredivisie.

Records

Feyenoord verbeterde een record uit het seizoen 1964/1965, toen het Ajax met 9-4 de baas bleef in De Kuip. De Rotterdammers wonnen eerder dit seizoen al met 4-0 in de Johan Cruijff ArenA. Een uitzege van die omvang was ook nog nooit voorgekomen.

Feyenoord Ajax 6-0

Feyenoord leidde bij rust al met 3-0. Igor Paixão strafte in de 34e minuut een fout van Ahmetcan Kaplan af. Jorrel Hato leidde een minuut later met balverlies de 2-0 van Yankuba Minteh in. David Hancko maakte in blessuretijd van de eerste helft het derde doelpunt. Minteh, Quinten Timber en Paixão lieten de score na rust verder oplopen voor de nummer 2 van de Eredivisie. Ajax creëerde geen enkele kans en zakte naar de zesde plaats van de ranglijst.