52110743 bsr agency scaled e1699303709498

Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik krijgen ruzie online en halen uit naar elkaar (Beeld)

Sportfeb 19 , 11:42
Er is een dikke ruzie ontstaan tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik online. Op 9 maart neemt Rico het op in een nieuw evenement van ' Glory : Grand Prix' tegen de top van de Glory lijst. En de grote afwezige is Jamal Ben Saddik, waar Rico ook kritiek voor krijgt. Dat zat beide natuurlijk niet lekker en zochten ze de confrontatie met elkaar op op social media.

Rico Verhoeven vs Jamal Ben Saddik

Van te voren was er al kritiek op de organisatie met verwijten dat dit allemaal zo in elkaar is gezet zodat Rico Verhoeven de makkelijkste weg krijgt naar de wereldtitel. Wie staat er die avond tegenover hem? De Franse Sofian Laïdouni. En daar zijn fans niet zo enthousiast over. Volgens hen is Sofian geen waardige opponent en zien ze de veelvoudig wereldkampioen liever vechten tegen Jamal Ben Saddik. Wanneer kickboksfans zich online afvragen waarom Jamal niet meedoet, breekt een fittie los tussen Rico en Jamal.
Tijdens het nieuwe evenement van Glory strijden acht vechters op één avond om de titel. Win je 3 van de wedstrijden, en dus de winnaar word van het toernooi, ontvang je 500.000 dollar. Dat deze Grand Prix samen met Rico is opgezet bewijst het feit dat hij zelf de tegenstanders mocht uitkiezen. Hij vertelt daarover dat hij het zichzelf niet te makkelijk wilde maken en vandaar de keuze op Laïdouni. "De keuze voor Laïdouni was een makkelijke voor me. Voordat mensen weer gaan zeggen van: 'Oh, hij kiest de laagst geklasseerde tegenstander, hij wil een makkelijk eerste gevecht'. Daarom koos ik voor de hoogst geklasseerde tegenstander."

De Loting

Verhoeven heeft Laïdouni gekozen uit een poulevan zwaargewichten. Ben Saddik zat niet in deze poule. Vandaar dat hij ook niet gekozen kon worden. Online wisten ze dat niet en kwamen de eerste vragen al binnen met: 'Waar is Jamal?'. Meerdere fans stelden deze vraag al online onder de aankondiging van Glory van het gevecht tussen Rico en Laidouni. Een fan is diep teleurgesteld: "Dus omdat je 10 jaar kampioen bent krijg je zwaar voordeel en mag je zelf kiezen tegen wie je als eerst vecht? Dat kan je toch geen loting noemen."

Jamal en Rico ruziën

Uiteindelijk besluit Rico Verhoeven op alle commotie te reageren. "Voordat iedereen begint te janken... @Glorykickboxing heeft Jamal Ben Saddik benadert maar hij weigerde. Dus niemand wordt in bescherming genomen. Als je grote praatjes hebt, moet je ook met acties komen of gewoon je bek houden!"
Dan is het aan Jamal om te reageren: "Blijf maar leugens vertellen tegen de fans, 'kampioen'. Jammer dat je niet het volledige verhaal vertelt." Rico slaat terug door enkel te reageren met spuit-emojis, doelend op het feit dat Jamal 15 maanden lang geschorst was door Glory na een overtreding van de anti-dopingregels.

Bekijk hier de beelden

reality fbi 1708257696 3305427625726495532 51975655448 576x1024
Via Instagram, Realityfbi, Vechtpsortinfo