Royston Drenthe failliet verklaard! Reageert verbaasd

Sportdec 02 2020, 13:09
Na eerder al veel geld te zijn kwijtgeraakt, is Royston Drenthe nu failliet verklaard. Dat kreeg de 33-jarige voetballer dinsdag te horen van de rechtbank in Breda. Hij heeft een curator toegewezen gekregen die vanaf nu alle beslissingen gaat nemen over zijn geld.
Toen hij nieuws hoorde, reageerde Royston Drenthe verbaasd. Hij wilde na het lezen van de uitspraak niet verder op de zaak ingaan. Ook de Kozakken Boys, waar Drenthe onder contract staat, waren verbaasd over het nieuws.

Toestemming vragen aan curator

De voetballer heeft een curator gekregen die vanaf nu alle beslissingen neemt over zijn geld. Wat betekent dat Drenthe voor bijna elke handeling toestemming moet vragen. En als voormalig profvoetballer, is dat nogal wat. Hoe heeft het zover kunnen komen?

3,5 miljoen euro kwijt

Drenthe begon zijn carriere bij Feyenoord, waarna hij overstapte naar Real Madrid. In 2017 stopte hij met profvoetbal en twee jaar later maakte hij zijn entree bij de Kozakken Boys. Toen zijn profcarrière over was, liet de voetballer aan Quote weten dat hij flink wat geld was kwijtgeraakt, zo'n 3,5 miljoen euro. 'Ik wil het taboe doorbreken, jonge gasten waarschuwen voor bepaalde mensen' , vertelde Drenthe. Hij bedoelde daarmee zaakwaarnemers en hun gevolg.

Peperdure levensstijl

Als we VICE mogen geloven, heeft Drenthe zelf een groot aandeel gehad in zijn geldproblemen. Eerder schreven zij dat 'Roystons levensstijl peperduur is'. 'Zijn verkeersboetes, enorme huizen, kids, ex-vrouwen en andere projecten, zoals zijn Swag Fashion Store in Rotterdam, moeten allemaal worden gefinancierd' , aldus VICE.

Bekijk het interview van VICE hieronder:

Bron: VICE, YouTube, Omroep Brabant

Lees ook: