Skip to main content

Het is een week na de oudejaarstrekking van de Staatsloterij nog steeds een mysterie, wie heeft de jackpot gewonnen van 30 miljoen? De winnaar heeft zich namelijk nog steeds niet gemeld. Mensen vragen zich dan ook af wat er nu met dat prijsgeld gaat gebeuren.

Woensdrecht

De hoofdprijs viel in de gemeente Woensdrecht en werd bijna zeker verkocht door de Primera, de eigenaar: “Er worden de hele dag grappen over gemaakt. Elk gesprek met klanten gaat erover. “De Staatsloterij weet precies waar en op welk tijdstip het lot is aangeschaft, en mag van mij best de camerabeelden bekijken. Dan hebben ze ‘m zo”.

Staatslot van 30 Miljoen

De Staatsloterij meldt: “Vanwege de privacyregels kan de Nederlandse Loterij geen winkel identificeren, maar is wel bekend in welke gemeente het lot is gekocht. “Dat is nu dus Woensdrecht.” “Een gekocht lot blijft vaak in een laatje liggen. Veel mensen denken namelijk: we winnen toch nooit wat. Maar mensen kunnen ook op wintersport zijn.”

De Staatsloterij gaat echter als het te lang duurt wel over tot een zoekactie. RTL Nieuws meldt dat vorig jaar de winnaar opgespoord werd met behulp van een vliegtuig. De winnaar zag het toestel en meldde zich . “In Woensdrecht hebben we een luchtmachtbasis, dus dat zal niet moeilijk zijn. Ik denk dat hij hem kwijt is of zo. Misschien zit zijn lot nog in een kerstpakket?”

Als niemand de prijs ophaalt!

Als hij niet komt? “Overmorgen is er weer een trekking, en blijkbaar verkopen we in onze gemeente winnende loten, dus wees welkom.” Als de prijs uiteindelijk echt niet wordt opgehaald is de winnaar het bedrag simpelweg kwijt “Prijzen die niet worden opgehaald, gaan naar goede doelen van de Nederlandse Loterij. Goede doelen, NOC*NSF (Nederlandse sport) en de Nederlandse staat”.

Bekijk hier de video

Via RTL Nieuws, Staatsloterij, HvNL