Kan de steenrijke Rothschild familie écht iedereen op aarde $70 miljoen geven?

Je heb wel vaker van die bericht voorbij zien komen waarbij wordt beweerd dat stinkend rijke Rothschild familie zo rijk zou zijn dat ze iedereen op de wereld $70 miljoen zouden kunnen gegeven. Maar klopt dit echt of is het een broodje aap verhaal?

Nu.nl ging onlangs op onderzoek of deze “fact” wel echt klopt. Zo zou dergelijke berichten over de Rothchild familie al rond gaans inds de 18de eeuw. Ze vormden zelfs grotendeels de basis voor het antisemitische cliché dat Joden de controle hebben over het wereldwijde financiële systeem.

ONJUIST NIEUWS OVER VERMOGEN
Daarnaast circuleert er een hoop onjuist nieuws over de familie. Zo zou Mayer Amschel Bauer, stamvader van de Rothschilds, niet de uitvinder zijn van bankbiljetten of fractioneel bankieren. Ook circuleren er foto’s van landhuizen en paleizen dat geen van die optrekjes nog in het bezit is van leden van de familie.

Het vermogen van $490.000.000.000.000.000 dat de familie zou bezitten is vaak gebaseerd op het feit dat Rothschild familie volgens Frederick Morton (officiële biograaf van de familie) in 1850 beschikte over een vermogen van $6 miljard. Dit bedrag is omgerekend met een investeringsgroei van 8% over 150 jaar met als resultaat $ 491,409 triljoen.
Volgens het Global Wealth Report van Credit Suisse Research Institute bedroeg de wereldwijde rijkdom in 2016 in totaal 256 biljard euro. Dat zou dus betekenen dat de Rothschilds bijna 2 keer de gehele wereldrijkdom in hun zou bezit hebben. Daarnaast is 491 biljard verdeelt over 7 miljard aardbewoners, zou iedereen zo’n $71.000 en niet de beloofde $70 miljoen.

Dat valt toch wel wat tegen.

Bron: Nu