Skip to main content

Het ging gisteren weer fout met een biergooi incident in een stadion in Nederland. Dit keer in Eindhoven bij PSV – Ajax. Spelers als Bergwijn en Berghuis werden bekogeld met bier. Politie heeft drie mensen aangehouden vanwege het gooien van bekers bier.

Bekogeld met bier

De wedstrijd werd na een uur tijdelijk gestaakt na een beker richting Steven Berghuis. Hij werd niet geraakt en reageerde met: “Ik zag het niet eens en heb niks gevoeld. Het is natuurlijk niet leuk, maar het hoort erbij…”

Het zorgde voor veel kritiek online met reacties als: De PSV-spelers spreken de gooier in het publiek in het midden van de noodzijde aan. Waarom was dit nodig? Er volgt nu een afkoelingsprocedure. Als het nog een keer gebeurt, wordt de wedstrijd gestaakt. “Schaam je kapot”, zingt de Oost-tribune, vermoedelijk jegens de gooier.

Bergwijn

Maar ook buiten het stadion ging het mis. Er werd met bier gegooid naar Ajax-spelers die werden opgewacht door groepen fans. Op beelden is te zien hoe Steven Bergwijn slachtoffer wordt.

Bergwijn loopt naar de bus en krijgt twee volle bekers naar zich gesmeten. Pikant details is dat Bergwijn natuurlijk een ex-PSV speler is en nu tegen zijn oude club moest spelen. De bekers lijken hem overigens niet te raken.

Hieronder het incident:

Via YT NU

Leave a Reply