Skip to main content

Stromae ligt onder vuur vanwege zijn nieuwe videoclip. Dansers hebben geklaagd dat zij urenlang in de vrieskou moesten staan en te weinig vergoeding hebben gekregen.

Nieuwe Videoclip

In de nieuwe videoclip van Stromae, ‘Fils de joie’, het nieuwe nummer van de zanger zaten tientallen dansers die het gevoel hebben onrechtvaardig te zijn behandeld. De opnamedagen vonden plaats in Brussel waar de temperaturen destijds rond het vriespunt lagen.

Omstandigheden dansers

De dansers vonden de omstandigheden veel te slecht voor waarin zij moesten werken. Eén van de dansers vertelt over haar ervaringen bij omroep RTBF. Ze kreeg een vergoeding van slechts 150 euro voor vijf dagen dansen.

“In het begin wisten we alleen dat het om een betaald project ging. Toen we eenmaal hoorden wat de vergoeding was, zijn we er toch mee doorgegaan omdat we toegewijd waren aan het project”, legt ze uit. “De planning werd pas last minute bekend, en als catering waren er enkel wafels.”

‘Figuranten kregen veel meer’

Pierre Dherte, voorzitter van vakvereniging Union des Artistes, kreeg dezelfde klachten. Hij stelt dat de figuranten een bedrag kregen van 60 euro per dag, en dus veel meer verdiende dan professionele dansers. “We zitten hier duidelijk onder het geldende wettelijk dagloon”, vertelt hij aan de Brusselse website Bruzz.

Stromae of zijn management hebben nog niet op de klachten gereageerd.

Bekijk de videoclip hieronder:

Bronnen: YouTube

Leave a Reply