Studio 100 boos op Nederlandse rapper vanwege grove versie K3-nummer

Studio 100

K3 is al ruim 20 jaar een bekende naam op het gebied van aanstekelijke kinderliedjes. Studio 100, het entertaintmentbedrijf achter de meidengroep, is dan ook niet blij met een grove versie van het K3-nummer ‘Oya Lélé’ van de Nederlandse rapper Gofast.

Gofast dropte de track ‘3K’, een cover van het vrolijke kinderliedje, waarin teksten voorbij komen als: “Ik en de fam zoeken money voor days. F•ck met de gang en de clip wordt geleegd. Niemand is safe”, met een bijbehorende videoclip. Studio 100 vindt dat het taalgebruik en videoclip niet overeenkomen met wat ze met K3 willen uitstralen en hebben Gofast dan ook verzocht de clip offline te halen.

Miguel Wiels, de schrijver van het origineel van K3, laat aan HLN weten: “Toen ik van Studio 100 vernam dat er een cover van ‘Oya Lélé’ was gemaakt, voelde ik me in eerste instantie gecharmeerd en blij. Het is meestal aangenaam als andere artiesten je melodie waarderen, oppikken en er mee aan de slag gaan. Tot ik van Studio 100 begreep dat het niet zo’n koosjere versie was. Ik heb de cover een paar keer beluisterd, maar begreep er niet veel van omdat de zanger vrij onverstaanbaar articuleert en murmelt.”

“Wij proberen het project K3 netjes te houden, maar dan krijg je op onze muziek plots deze smaakloze tekst en clip, waarin drugsgebruik en geweld worden gepromoot. Dat vind ik dan wel een probleem.” Hij kondigt dan ook maatregelen aan. “Deze compositie is onze eigendom en mag je niet zomaar stelen. Ik vermoed dat we het hier niet bij zullen laten en dat Studio 100, als producent, stappen zal ondernemen”,

Check de grove versie van het K3-nummer ‘Oya Lélé’ van Gofast hier:

Bron & beeld: RTL Boulevard, Shownieuws