Skip to main content

Het was een heftig ongeluk waar Suzanne Schulting bij betrokken raakte afgelopen maandag. Ze werd ongelukkig geraakt door een schaats van collega schaatsster Xandra Velzeboer en liep daardoor een snijwond van 15 à 20 centimeter op. Nu laat ze de wond zien en vertelt hoe het gaat.

Suzanne Schulting ongeluk

Suzanne werd naar het ziekenhuis gebracht en gelukkig voor haar waren er in haar rug rug geen spieren geraakt. Ze moest wel worden gehecht. Suzanne: “Het gaat goed met me. Ik had geen idee wat er aan de hand was. Toen mijn coach zei dat hij 112 ging bellen, was mijn eerste reactie dat dat niet nodig was. Uiteindelijk werd ik afgevoerd met de ambulance en werd er een hele show van gemaakt bij Thialf.”

Schaats in rug

Ze kwam met de schrik vrij: “Het had allemaal veel erger kunnen aflopen. Wij dragen een snijvast pak. Ik denk dat het pak aardig wat heeft afgeketst. Ik mag van geluk spreken dat alles intact is gebleven. De acht hechtingen in mijn rug mogen er over twee weken uit. Voor mij kan het niet snel genoeg gaan. Het is nu rustig aan doen en hopen dat ik snel weer het ijs op mag. Stiekem hoop ik volgende week, maar ik denk niet dat dat mag. Ik spreek vandaag de arts dus dan hoor ik het.”

Bekijk hier de beelden

Via IG, YT, NU