The Simpsons stopt met gebruik blanke stemacteurs voor gekleurde karakters

the simpsons

De populaire animatieserie The Simpsons gaat stoppen met het gebruik van blanke stemacteurs die de stemmen van gekleurde personages in de serie. Er is geen officiele verklaring afgegeven voor de reden van het besluit, maar de timing lijkt veelzeggend.

De serie krijgt al jarenlang kritiek, onder meer vanwege de Indiase winkeleigenaar Apu, wiens stem door de blanke acteur Hank Azaria wordt ingesproken. Hiermee zou er een negatief beeld geschetst worden van Indiase Amerikanen. Azaria gaf eerder al aan het personage niet meer te zullen spelen.

Ook andere karakters in de serie werden tot nu toe ingesproken door Azaria en andere blanke stemacteurs, zoals de Mexicaans-Amerikaanse Bumblebee Man, de donkere politieagent Lou en Dr. Hibbert. Of de personages in de serie zullen blijven voorkomen, met andere stemmen, is niet bekend gemaakt.

De aankondiging volgt op de massaprotesten tegen racisme, in navolging van de dood van George Floyd, vorige maand in Minneapolis. Sindsdien liggen ook veel films en series onder de loep, die racistisch zouden zijn.

De discussie over de stemmen van onder meer Apu in The Simpsons is al een aantal jaren gaande:

Bron & beeld: The Guardian

Lees ook: