Thierry Baudet online voor schut gezet na onterechte haattweet over Marokkanen

Thierry Baudet

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet is online flink door de mand gevallen nadat hij een bericht op Instagram plaatste over twee vriendinnen van hem die ‘ernstig zouden zijn lastig gevallen door vier Marokkanen in een trein’. Een medereiziger, ene Evelien, die hierbij in de buurt zat laat op Instagram echter weten wat er écht gebeurde.

Volgens Baudet zouden zijn twee ‘vriendinnen’ door een groep Marokkanen zijn lastig gevallen en hij greep het incident om mensen op te roepen ‘eindelijk voor verandering te stemmen’ en ‘dit land te redden’.

De twee ‘lastig gevallen’ vrouwen werden namelijk in een trein van Weesp naar Amsterdam gecontroleerd door NS-medewerkers in burgerkleding. Ze wilden echter niet gelijk meewerken aan de controle en eisten dat de medewerkers zich eerst identificeerden. Hierbij ging het om een jongen van Marokkaanse en een van Nederlandse afkomst. Zelfs nadat ze zich hadden geidentificeerd, wilden de dames niet meewerken.

Ook de NS bevestigt het verhaal van Evelien. Een van de controleurs reageert zelf op het bericht van Baudet: “Ik vind het bijzonder dat jij dit gebruikt om ‘het Marokkaanse volk’ zwart te maken. Ik en mijn collega zijn geboren en getogen in Nederland. Mijn moeder is geboren in Friesland en mijn vader in Drenthe.”

Bekijk de tweet van Thierry Baudet en de reactie van Evelien hieronder:

https://www.instagram.com/p/B8AAN33hIYa/?utm_source=ig_web_copy_link