Deze Tony’s Chocolonely fabriek mét achtbaan komt in Nederland! Eerste beelden onthult!

Tony's Chocolonely fabriek

Chocoladefans opgelet: er komt een Tony’s Chocolonely fabriek in Nederland! Het bedrijf heeft een pakhuis in Zaanstad gekocht dat wordt omgetoverd tot een heuse chocoladefabriek. A la Charlie and the Chocolate Factory mét een echte achtbaan!

‘Onze droom komt uit: we gaan een chocoladefabriek met achtbaan bouwen in Zaanstad!’, laat Tony Chocolonely weten op hun website. ‘Het wordt een gigantische fabriek die iedereen kan bezoeken. We hebben hier tijden van gedroomd… en nu gaat het echt gebeuren.’

Tony’s Chocolonely Chocolade Circus

De fabriek zal komen in Pakhuis ”De Vrede”, op de grens tussen Zaanstad en Amsterdam. Het pakhuis werd vroeger gebruikt voor opslag van graan en zaden, waaronder cacao. Nu wil Tony Chocolonely het gebouw omtoveren in een fabriek, waar bezoekers alles over chocolade kunnen leren: ‘Het wordt een totale ervaring. Een Tony’s Chocolonely Chocolade Circus, waar je alles kan leren over chocolade. Bijvoorbeeld de problemen in de cocao industrie en wat Tony’s Chocolonely daaraan doet‘, staat op de site.

500.000 chocoladefans

Elk jaar hoopt Tony’s Chocolonely zo’n 500.000 chocoladefans te ontvangen: ‘De deur zal altijd openstaan voor iedereen. Daarom krijgt het gebouw een open karakter. Zo komen er restaurants, sportgelegenheden en werkplekken voor impact organisaties.’

Vertraging door coronavirus

Het duurt nog even voor de Tony’s Chocolonely fabriek opengaat, want door het coronavirus heeft de bouw vertraging opgelopen. Maar niet getreurd, in de tussentijd kun je virtueel alvast een kijkje nemen!

Bekijk de foto en video hieronder voor een eerste indruk van de Tony’s Chocolonely fabriek:

Tony's Chocolonely fabriek

Bron: Tony’s Chocolonely, YouTube

Om alvast op te warmen: