Top 5 meest ‘gekke’ sneakers

We zien steeds vaker sneakers in de meest gekke uitvoeringen. Of het nou een gelimiteerde uitgave is met een kunstenaar of merk of een normale release, deze 5 sneakers weet je zeker dat je op zal vallen. 

1. Lego x adidas ZX 8000

Deze adidas ZX8000 neemt ons mee naar de wereld van Lego. Deze kleurrijke sneaker staat namelijk helemaal in het teken van de gekleurde blokjes. Kijk alleen al naar de hak van de sneaker waar het patroon van de blokjes ook daadwerkelijk naarvoren komen of het opvallende Lego logo op de tong van de sneaker. Het beste detail is misschien wel dat je zes verschillende kleuren veters bij de sneaker krijgt. Ook het Legoblokje op de voorkant bij de veters kan je verwisselen naar zes verschillende kleuren. 

2. Ruohan Wang x Nike Air Max 90, Air Force 1 & Blazer

Ruohan Wang, een illustrator, schilder en beeldend kunstenares gevestigd in Berlijn, is de samenwerking aan gegaan met Nike. Samen brachten ze drie iconische modellen uit, helemaal is de stijl van de kunstenares. Of het nou de Air Force 1 is, Blazer of Air Max 90, je weet zeker dat je met een daadwerkelijk kunstwerk aan je voeten loopt. Dit komt natuurlijk door de kleurrijke illustraties op de sneakers. 

3. Taka Hayashi x Vans 

Met de Taka Hayashi x Vans DIY Sk8-Hi ben jij de kunstenaar. Het gehele bovenwerk van de sneaker is namelijk gemaakt van klitterband en de sneaker wordt geleverd met een geweldige hoeveelheid aan patches. Zo kan je het bovenwerk van jouw sneaker helemaal samenstellen. Van de logo’s tot daadwerkelijk de alle vlakken op de sneaker, jij bent helemaal in control van deze klassieke Vans Sk8-Hi. Maar ook zonder al het klittenband is dit een behoorlijk gave sneaker. Een perfecte sneaker om je creativiteit op los te laten!

4. Nike Air Max 90 LX “Illusion Green”

De Nike Air Max 90 LX ‘Illusion Green’ is een behoorlijk toffe sneaker en heeft daadwerkelijk alles om op te vallen. Laten we beginnen bij de kleuren. Vel groene details, zoals bij de Air unit, worden afgewisseld met felle blauween roze kleuren. Kijk bijvoorbeeld naar de roze, doorzichtige Swoosh. Wat de sneaker natuurlijk helemaal afmaakt is het panterprint op de mudguard van de sneakers. Als de sneaker nog niet opvallend genoeg was heeft dit details er wel voor gezorgd.

5. Air Jordan 1 x J Balvin 

Reggaeton artiest J Balvin wordt gezien als een van de meest kleurrijke personen in de muziek industry. Met zijn gekleurde outfits en natuurlijk zijn gekleurde haar weet hij miljarden mensen los te laten gaan op zijn muziek. ZIjn nieuwste album, “Colores” zijn het ook de kleuren die centraal staan. Bij de Air Jordan 1 x J Balvin is dit zeker geen uitzondering. De sneaker is werkelijk waar een explosie van kleuren. Van voor- tot achterkant wordt de sneaker gekleurd in opvallende kleuren. Wanneer deze Air Jordan 1 uit zal komen is nog niet helemaal bekend, maar men verwacht dat hij nog in 2020 zal uitkomen. Een echte release om naar uit te kijken!