Tramschutter Gökmen T. steekt gevangenisbewaarder neer! ‘Hij had waarschijnlijk een zelfgemaakt wapen’

Tramschutter Gökmen T. heeft een gevangenisbewaarder neergestoken in de Rotterdamse gevangenis De Schie. Volgens RTV Rijnmond werd de bewaarder in zijn gezicht en nek gestoken. Vermoedelijk heeft hij het wapen zelf gemaakt.

Het steekincident werd bevestigt door De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Het gebeurde gistermiddag in de terreurvleugel van de gevangenis waar de 39-jarige Gökmen T een levenslange straf uitzit. Waarom de bewaarder werd neergestoken, is onduidelijk. Hij raakte lichtgewond en wordt momenteel behandeld in het ziekenhuis.

Zelfgemaakt wapen

In een interview met RTV Rijnmond rijst de vraag hoé Gökmen T. aan een zelfgemaakt wapen kan zijn gekomen. Deze vraag wordt vandaag onder andere voorgelegd aan de directie van de Schie. Volgens het personeel is er ‘best wel spanning’ op de afdeling, maar op de onderliggende reden wordt niet dieper ingegaan.

Aanslag in Utrecht

De zwakbegaafde Gökmen T. werd vorig jaar maart veroordeeld tot levenslang voor een aanslag in en rondom een tram in Utrecht. Er kwamen tijdens de aanslag vier mensen om het leven. Volgens Gökmen handelde hij uit geloofsmotieven.

Check het volledige interview hieronder:

Bron: RTV Rijnmond, RTL Nieuws

Lees ook: