Skip to main content

Quincy Promes heeft zijn strafeis te horen gekregen voor het steekincident. OM eist twee jaar cel tegen de voetballer. Het slachtoffer eist meer dan een miljoen euro schadegeld.

Quincy Promes steek incident

Het steek incident gebeurde in juli 2020 op een feest in Abcoude, Promes zou zijn neef in zijn knie hebben gestoken.  Een van een tante gestolen ketting zou de aanleiding zijn geweest. ‘Wie van tante pikt, maak ik af’ zou Promes geroepen hebben.

Daarbij is ernstig letsel opgelopen en lijdt het slachtoffer aan posttraumatisch stressstoornis, aldus zijn advocaat. ,,Hij verkeerde in een woeste toestand en stak met grote kracht. Anderen moesten er tussen springen om erger te voorkomen.” 

Strafeis

OM: “Het is Promes aan te rekenen dat hij naderhand probeerde de neef onder druk te zetten om geen aangifte te doen en hem wilde afkopen met een relatief laag bedrag. Terwijl de neef alleen maar wilde dat hij “sorry” zei.” “Het heeft geen zin om een deels voorwaardelijke straf op te leggen, omdat Promes in Rusland zit. Een taakstraf of geldboete dekt de lading niet”

Promes is in Moskau waar hij ook onder contract staat bij Spartak en was er niet bij tijdens de rechtszaak. Hij kan in Nederland worden aangehouden „De kans was groot dat Promes zou worden aangehouden, wat zou betekenen dat hij zijn verplichtingen niet kan nakomen”

Hieronder details uit de rechtbank:

Via Telegraaf, Twitter

Leave a Reply