Twee tbs’ers ontsnapten op “spectaculaire wijze” met slijptol

tbs'ers ontsnapt

Twee tbs’ers ontsnapten en sloegen op de vlucht. Gisteravond (dinsdag 21-06-2022) rond 20.30 braken de twee uit een tbs-kliniek in Nijmegen op spectaculaire wijze. De twee gebruikten een slijptol om een gat in het hek van de kliniek te maken. Ze kregen zelfs hulp van handlangers.

Tbs’ers ontsnapt

De tbs-kliniek Pompestichting Nijmegen meldt: ‘Gisteravond (dinsdag 21 juni) slepen onbekenden met een slijptol het hek van de Pompestichting open en namen twee cliënten in een klaarstaande auto mee. Deze onttrekking vond plaats zonder geweld te gebruiken. We informeerden direct het Openbaar Ministerie en de politie. Er loopt nu een opsporing van de cliënten. Ook stelden we de Inspectie Justitie en Veiligheid op de hoogte van deze ontsnapping. Bij zo’n gebeurtenis is een inspectie-onderzoek gebruikelijk.’

Eerder ontsnapt

Vanwege het lopende politie-onderzoek, kan de kliniek niet meer informatie geven dan nu beschikbaar is. Zelfs de identiteit van de twee ontsnapte tbs’ers blijft vooralsnog geheim. Zo weten we dus ook niet wat voor mogelijk gevaar deze zouden kunnen vormen. Wel kwam er bij de Gelderlander een (onbevestigd) bericht binnen, dat een van de twee tbs’ers al eerser ontsnapte uit verschillende jeugdinstellingen.

Bekijk hier gerelateerde beelden:

Bron: AD, Youtube